IZRADA SAJTA za 10 €

Home   FORUM   Toplista   HTML   CSS   JavaScript   PHP   DIZAJN   SEO   Mapa


KONTAKT
izuzetan[at]gmail.com


TOP LISTA SAJTOVA
Igrice
Slike

Formatiranje teksta

Prezentacija teksta je još jedan važan element u grafičkom dizajnu stranica. Osim na pravilan raspored slika i ostalih elemenata unutar teksta, potrebno je obratiti pažnju i na korištenje praznina u obliku margina, novih redova i paragrafa, proreda i sl. Važno je da tekst sadrži dovoljno praznina ili npr. okvira jer se na taj način tekst grupiše u celine koje se lakše pretražuju pogledom. Većina posetilaca koji se prvi put nađu na nekoj stranici prvo pogledom "prelete" po sadržaju stranice i na taj način odluče sadrži li ona ono što ih zanima. Zgusnuti tekst otežava takvo pretraživanje.

Formatiranje teksta

Na ovoj slici levo je dobro uredjen tekst a na desnoj, taj isti tekst je vrlo loše uredjen. Primećujete da su slike na desnoj strani "zamarajuće" organizovane, kao i naslov i nema proreda. Sve to rezultira lošim utiskom i obeshrabruje posetioce da čitaju tekst.

Sve vezano za margine i prorede pravilno korišćenje CSS-a na brz i jednostavan načim može automatski uredjivati bilo koji tekst bez obzira da li se redi o dinamičkim ili statičkim sajtovima.

Copyright © 2010 BUbaj. Powered By bubaj.com
Web dizajn    Domen i vrsta sajtova    Grafički web dizajn    FTP konekcija