IZRADA SAJTA za 10 €

Home   FORUM   Toplista   HTML   CSS   JavaScript   PHP   DIZAJN   SEO   Mapa


KONTAKT
izuzetan[at]gmail.com


TOP LISTA SAJTOVA
Igrice
Slike

Grafički web dizajn

Kada govorimo o grafičkom dizajnu sajtova tu se pored vizualnog misli i na funkcionalnost sajta. Pod funkcionalnost sajta (usability) se podrazumeva da je sajt pregledan, jasan, dobro organizovan, vidljiva u različitim brauzerima itd.

Neki dizajneri su mišljenja da se stranicama o modi, bendovima, filmovima, umetnosti, ličnim prezentacijama i sl. može oprostiti nepoštovanje nekih usability standarda, jer od takvih stranica posetioci mogu i očekivati da budu pomalo kontraverzni, neobični, "in", te da koriste npr. Flash animaciju ili čudnu navigaciju i sl. ali za neke sajtove kao što su e-trgovine, prezentacije firme, forume, i slične ozbiljne sajtove je neoprostivo da budu grafički funkcionalno neobični.

Gledajući prosečnu web stranicu, njena osnovna svrha je pružanje informacije o nekim temama, proizvodu, usluzi ili firmi. Ako posetioci ne mogu doći do željene informacije zbog koje je i posetio sajt, sajt je osudjen na neuspeh. Ne postoji jednostavan recept kako napraviti dobar sajt, pogotovo danas kada postoje na hiljade sajtova sa istom tematikom i sličnim sadržajem, ali postoji mnoštvo sitnih (i ne tako sitnih) detalja na koje valja obratiti pažnju. Pokušaću u nastavku nabrojati neke od njih kroz niz primera.

Copyright © 2010 BUbaj. Powered By bubaj.com
Web dizajn    Domen i vrsta sajtova    Grafički web dizajn    FTP konekcija