IZRADA SAJTA za 10 €

Home   FORUM   Toplista   HTML   CSS   JavaScript   PHP   DIZAJN   SEO   Mapa


KONTAKT
izuzetan[at]gmail.com


TOP LISTA SAJTOVA
Igrice
Slike

JS i CSS

CSS objekti su takodje HTML DOM objekti ali zbog kompleksnosti smo ih izdvojili kao zasebno poglavlje. JavaScript funkcije manipulišu apsolutno svim CSS objektima kako u smislu menjanja tako i u smislu isčitavanja. Ovo drugim rečima znači da preko JavaScript funkcija koje manipulišu CSS objektima mi možemo apsolutno dinamički menjati celokupni izgled stranica sajta.

Opšta JavaScript sintaksa za sve CSS atribute bi izgledala ovako:

document.getElementById("id").style.atribut = vrednost

Obzirom da ima na desetine CSS atributa, a na stotine vrednosti, mi nećemo ovde svaku ekvivalentnu JavaScript funkciju zasebno objašnjavati, već ćemo dati tabele sa svim tim JavaScript funkcijama i njihovim svim vrednostima uz tekstualno objašnjenje. Na kraju ćemo dati par primera korišćenja nekih od tih JavaScript funkcija, a ostale se skoro identično koriste.

Sve funkcije nisu zastupljene u svim brauzerima i u svim njihovim izdanjima. U tabelama zato imamo kolone u kojima je zapisano od koje verzije odredjenog brauzera počinje primena odgovarajuće JavaScript funkcije. Sa "O" u tabeli je obeležena Opera, sa "E" Internet Explorer, a sa "F" Firefox. Evo tabela:

Copyright © 2010 BUbaj. Powered By bubaj.com
JavaScript    Sintaksa    Osnovne funkcije    Kontrolne strukture    Dogadjaji    Browser funkcije    HTML DOM objekti    Tabele    JS i CSS    CANVAS    Skripte