IZRADA SAJTA za 10 €

Home   FORUM   Toplista   HTML   CSS   JavaScript   PHP   DIZAJN   SEO   Mapa


KONTAKT
izuzetan[at]gmail.com


TOP LISTA SAJTOVA
Igrice
Slike

Tabela

Tabele se obično koriste iz dva razloga u HTML-u. Prvi je uredjenje podataka tabelarno. Drugi je manje uočljiv ali u HTML-u mnogo više korišćen, a to je dizajniranje web stranica korišćenjem nevidljivih tabela.

Gotovo svi sajtovi koriste nevidljive tabele u dizajnu. Dizajniranje web stranice tabelama znači podeliti stranicu na različite delove i u njima smeštati pojedine njene elemente. Obično ti delovi su zaglavlje, deo za dugmiće koji povezuju stranice web sajta, polje za pretragu weba ili sajta, polje za glavni deo strane, itd.

Prilikom dizajniranja stranica tabelama mora se voditi računa o brzini učitavanja stranice. Naime, sadržaj tabela brauzeri ne prikazuju sve dok ne učitaju celu tabelu zajedno sa podacima u njoj. To drugim rečima znači, ako je tabela velika sa mnogo podataka posetioci će dugo čekati dok se nešto ne pojavi na stranici. Taj problem se rešava tako što se naprave više nezavisnih tabela koje dele stranicu na više delova, i onda se učitava jedna po jedna tabela. Znači učita se prva tabela pri vrhu strane brzo i posetilac dok gleda taj deo brauzer nastavlja sa učitavanjem ostalih tabela.

Copyright © 2010 BUbaj. Powered By bubaj.com
HTML    Tekst    Slika i link    Tabela    Frejm    Forma